«Жовті жилети» вимагають зустрічі з президентом Франції

«Жовті жилети» хочуть поговорити з президентом Франції до 16 листопада»,- повідомляє щоденна газета Le Parisien. Представники цього руху направили відкритий лист Еммануїлу Макрону і французьким ЗМІ. Вони хочуть обговорити з президентом питання про «підтримання громадського порядку» з боку поліції, про роботу міністра внутрішніх справ і деяких суддів. Вони також мають намір надати президенту список претензій, пов’язаних, зокрема, з «соціальною і податковою нерівністю».
17 листопада відзначається перша річниця мобілізації «жовтих жилетів», соціального протесту, який виник в результаті повстання проти зростання цін на паливо. Як повідомляє Le Parisien, майже рік тому під час демонстрації отримали поранення близько 2500 протестуючих і 1800 співробітників служби безпеки і пожежної охорони.
Представники «жовтих жилетів» хочуть зустрітися з Еммануїлом Макроном напередодні цієї річниці, щоб передати маніфест «справжніх дебатів» з вимогами руху.
Минулої зими уряд організував великі дебати в формі громадських консультацій. Французи висловлювали свою думку, в тому числі по електронній пошті і на місцевих зборах.
Після завершення дебатів президент Франції видав численні укази, що стосуються, зокрема, зниження прибуткового податку для середнього класу. «Жовті жилети» вважають, що Еммануель Макрон, однак, не взяв до уваги громадську думку і вимоги їх руху, що зібрав у мільйон голосів і представив 59 пропозицій уряду.
У свої пропозиції вони включали чотири основні питання: «глибока трансформація політичної системи», «зміцнення державної служби», «податкове правосуддя» і екологія.