Мальта врятувала 95 мігрантів

Мальтійські збройні сили врятували 95 мігрантів після того, як двигун човна мігрантів зламався, і він почав заповнюватися водою.

Представник мальтійських збройних сил підтвердив, що група мігрантів, врятованих у відкритому морі, буде висаджена, але не повідомив ніякої додаткової інформації.

Місцева Times на Мальті повідомила з посиланням на урядові джерела, що мігранти були врятовані «досить далеко» від мальтійського узбережжя, але це сталося в зоні відповідальності Мальти за пошуково-рятувальні операції на морі.

Як повідомили вчора на гарячу телефонну лінію для мігрантів, група залишилася без води, і їх човну загрожувало затоплення.

Коментуючи дії Мальти з порятунку мігрантів, Alarm Fon різко розкритикувала рятувальну операцію, заявивши, що протягом більш, ніж 30 годин не було надано жодної допомоги. Вона повідомила про «систематичні затримки» в рятувальних операціях для мігрантів.

“Вчора ввечері італійська влада врятували ще 45 мігрантів з човна у відкритому морі і доставили їх на острів Лампедуза”,- повідомляє Alarm Foun. В останні дні Лампедуза, найпівденніша точка Італії, була затоплена мігрантами, які прибувають по морю, що спонукало мера острова заявить про можливе оголошення надзвичайного стану.

За даними ANSA, більше 150 мігрантів прибули в Лампедузу вчора ввечері, на додаток до сотень, які були там раніше, в основному з Тунісу. Надходили також повідомлення про те, що люди залишають центри мігрантів на Сицилії, порушючи карантинні правила. Тим часом, сомалійська сім’я, яка прибула в Лампедузу минулого тижня, отримала позитивний результат на COVID-19.