Трамп з оптимізмом дивиться на світові ринки, але в Китаї не поспішають з хорошими прогнозами

Дональд Трамп з оптимізмом дивиться на світові ринки, але Китай трохи знижує настрої інвесторів, кажуть брокери.

Контракти Euro Stoxx 50 виросли на 0,306%, FTSE 100 вгору – на 0,105%, а DAX виріс на 0,432%.

Контракти США набирають 0,34-0,46% кожен.

Президент США Дональд Трамп оголосив у своєму твіттері, що він переносить дату повторного введення мит на імпортовані китайські товари у відповідь на прогрес, досягнутий в ході китайсько-американських торгових переговорів

Крайній термін для введення мит, званий закінченням «припинення вогню» в торговельній війні між Сполученими Штатами і Китаєм, закінчується 1 березня. Після закінчення цього часу США можуть ввести додаткове підвищення імпортних мит на китайські товари на суму 200 мільярдів доларів США.

У Вашингтоні минулого тижня американські і китайські учасники переговорів працювали над багатьма питаннями торговельної угоди, яке послужить основою для укладення остаточного торгового угоди.

«З огляду на те, що переговори були настільки продуктивними, я відкладаю повторне введення американських тарифів і тарифів, яке повинно було відбутися 1 березня», – написав президент США на Teraer.

Трамп висловив надію, що до того часу, коли він зустрінеться з президентом Китаю в Мар-а-Лаго, де він підпише офіційне двосторонню угоду, він зможе «домогтися додаткового прогресу».

«Сполучені Штати досягли значного прогресу в торгових переговорах з Китаєм по важливим структурним питань, включаючи захист інтелектуальної власності, передачу технологій, сільське господарство, послуги, валюту і багато інших проблем», – написав президент США в твіттері.

Тим часом, китайська сторона охолоджує настрій – державне інформаційне агентство Китаю Сіньхуа заявило, що торгові переговори між двома державами будуть складнішими на останньому етапі.

«На даний момент, однак, на ринках, ми зітхнули з полегшенням», – каже Бен ЕМОНС, керуючий директор по глобальній макро-стратегії в Medley Global Advisors.

«Хоча ринки будуть продовжувати проявляти обережність, інформація з США обнадіює інвесторів», – додає він.