Все більше і більше міст Франції вводять вимогу носити маски на відкритому повітрі

“Французьке місто Тулуза приєднається до списку з кількох десятків муніципалітетів, які відкрито носять маски, побоюючись другої хвилі епідемії”,- повідомляє AFP.

“На сьогоднішній день, в четвертому за величиною місті Франції, маски будуть обов’язковими в декількох дуже жвавих кварталах, де “правила безпечної відстані дотримуються погано”, – пояснила префектура Гаронна.

“Рішення приймається після збільшення числа випадків коронавирусной інфекції, особливо серед людей у ​​віці від 20 до 30 років”, – повідомляють органи охорони здоров’я.

З учорашнього дня маски є обов’язковими на відкритому повітрі в ряді французьких міст, таких як Ніцца і Лілль, а також в туристичних містах Біарріц або Сен-Мало в західній частині країни.

У Ніцці були встановлені гучномовці, щоб переконати людей дотримуватися заборони на збори і нагадувати їм про це новое зобов’язання.

Відвідавши сьогодні Тулон, президент Еммануель Макрон наполіг на необхідності дотримання правил гігієни.

«Ми все ще перебуваємо в періоді пандемії коронавіруса, тому важливо, щоб ми продовжували слідувати правилам гігієни, носили маски, регулярно мили руки з дезінфікуючим засобом і були обережними», – сказав він.

З кінця липня країна перевищила поріг в 1000 нових випадків зараження в день.

В останні дні число пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії збільшується, вперше з 9 квітня. 384 пацієнта знаходяться у важкому стані в порівнянні з більш ніж 7000 на піку епідемії.

“З часу початку пандемії у Франції 30294 людини померли від Covid-19”, – повідомляє AFP.