В майбутньому польські вулиці патрулюватимуть іноземці

За кілька років у лавах польської поліції серйозно не буде вистачати працівників, замінити польських поліцейських зможуть іноземці.

польская полиция

В парламентський комітет невідомий (ім’я якого не розголошується) звернулася з проханням відкрити ряди польської поліції іноземцям. За словами цього невідомого людини, у Польщі в 2038 році (або вже навіть в 2028 році не залишиться патрульних поліцейських, так як, ті, хто працюють зараз там, зможуть вийти на пенсію після 15 років трудового стажу). Ім’я автора звернення не розголошується з певних причин (польські журналісти вважають, що це керівний або дуже відома людина в Польщі, тому й ім’я не кажуть). На це питання намагається дати відповідь Рафал Янковський, голова профспілки поліції.

Рафал Янковський каже: «Тарілку рису нам може підготувати працівник з Бангладеш або Фіджі, але коли мова йде про захист здоров’я і життя поляків, у мене є багато сумнівів щодо іноземців». Я не думаю, що хтось з іноземців, які працюють у нас, загрожує нашому життю і здоров’ю. Громадяни інших країн в основному приїжджають сюди на заробітки – коментує Янковський. У той же час він визнає, що, якщо ситуація в поліції не покращиться протягом декількох років, то буде велика ймовірність того, що підтримка з-за кордону буде єдиним можливим рішенням, щоб заповнити дефіцит працівників.

Відповідно до Закону про поліцію, громадянин Польщі, який має хорошу репутацію, може служити в поліції. Невідомий, надіслав звернення в парламентський комітет і повідомив у своєму листі: «Службу в поліції може нести людина, зареєстрований на території Польщі не менше, ніж 6 місяців до прийому на службу в поліцію, і має право на постійне проживання в Польщі і хорошу репутацію».

На звернення невідомого в парламентський комітет поляки відреагували по-різному, але майже всі погодилися з журналістами, що людина, яка написала цю петицію добре знайомий з кадровою ситуацією в поліції і законами в Польщі.

Джерело: www.eurabota.ua

22.10.2018