Вождь черокі не хоче, щоб Jeep використовував ім’я його народу

Лідер індіанського племені черокі, який проживає в США, Чак Хоскін-молодший попросив Jeep припинити використовувати ім’я свого народу в назвах автомобілів Jeep – Grand Cherokee і Cherokee. Про це повідомляє CNN.

«Я думаю, що ми живемо в цій країні в той час, коли для корпорацій і спортивних компаній пора перестати використовувати імена, зображення та імена талісманів корінних американців для своєї продукції. Я не сумніваюся в їх добрі наміри, але ми не відчуваємо поваги, коли наше ім’я прикріплено до машини », – сказав Хоскін-молодший.

У свою чергу, представники компанії відзначили, що назви автомобілів були ретельно відібрані і протягом багатьох років встановлювалися на честь індіанських народів за їх благородство, доблесть і гордість.

«Ми більш ніж коли-небудь готові до шанобливого і відкритого діалогу з лідером черокі Чаком Хоскіном», – додали в компанії.

Хоскін, однак, підкреслив, що немає умов, при яких для компанії було б прийнятно використовувати назву племені.

«Це найцінніше, що у нас є. Це частина нашої ідентичності », – сказав він.

Автомобілі Jeep Cherokee випускалися з 1974 по 2001 рік, виробництво автомобілів під цією назвою було відновлено в 2013 році. У 1993 році з’явився Jeep Grand Cherokee.