У Франції створили пристрій, що очищає повітря від коронавіруса більш ніж на 90 відсотків

“Фахівці невеликої французької компанії Mosquitofree створили мініатюрний пристрій, здатний очищати повітря від коронавіруса на 93,5 відсотка”, – повідомила сьогодні паризька газета Parisien. Пристрій у вигляді медальйона потрібно носити на шиї.

Паризька компанія спочатку спеціалізувалася на боротьбі з малярією і комарами. Для цього її фахівці створили пристрій, що не дозволяє комарам знаходити людину в навколишньому просторі. Вчені виявили, що комарів привертають молекули запаху людини. Пристрій дозволяє створювати навколо людини електричне поле, під дією якого ці молекули падають на землю, що повністю дезорієнтує комарів.

Після початку пандемії, коли стало відомо, що коронавірус поширюються повітряно-крапельним шляхом, фахівці компанії вирішили внести зміни в уже створений пристрій від комарів, який дозволив б аналогічним чином видаляти віруси COVID-19. Для цього в пристрій додали міні-озонатор, використовуючи мінерал, назва якого тримають в секреті.

Новий пристрій пройов успішні випробування в Інституті Пастера в Парижі. Там був проведений експеримент, в ході якого в повітря герметично закритого приміщення було впорснути велику кількість вірусів. Вимірювання після 10 хвилин спрацьовування захисного пристрою показали, що близько 94 відсотків вірусів були видалені з повітря. В експерименті не використовувалися віруси того типу, який викликає COVID-19, але вчені вважають, що пристрій буде настільки ж ефективний проти нового коронавіруса.

“Магічний” медальйон вже офіційно схвалений Інститутом Пастера. Під час роботи він випромінює всередині корпусу мікроскопічні іскри, що не представляють жодної небезпеки для людини, за винятком людей, надзвичайно чутливих до електромагнітних полів.

На даний час компанія виробляє 400 000 пристроїв на місяць і досягла межі своїх можливостей. Значна частина комплектуючих пристрою робиться в Китаї. Медальон коштує 79 євро і може працювати без підзарядки 20 годин.