Бандит з криком «Убий мене» відкрив вогонь перед собором в Нью-Йорку

Бандит з криком «Убий мене» відкрив вогонь по сходах перед собором Святого Іоанна Богослова в Нью-Йорку після різдвяного концерту церковного хору в неділю вдень. Як повідомили Reuters і Associated Press, чоловік був убитий поліцією.

“В результаті перестрілки ніхто не постраждав, окрім одного поліцейського, завдяки швидкій реакції поліцейських на місці події”, – повідомив на прес-конференції в неділю комісар поліції Нью-Йорка Дермот Ши. Поранений поліцейський був доставлений до лікарні у важкому стані.

Невідомий підозрюваний отримав кулю в голову. Його доставили до лікарні, де констатували смерть. Комісар Ши сказав, що поліцейські зробили в цілому 15 пострілів в підозрюваного, який відкрив вогонь у відповідь по поліції.

На місці події поліція виявила два напівавтоматичних зброї і сумку, яка, по всій видимості, належала стрілку. У ній були знайдені каністра з бензином, мотузка, дріт, кілька ножів та Біблія.

Інцидент стався незадовго до 16:00 за місцевим часом перед собором Святого Іоанна Богослова на Манхеттені, який є головною церквою єпископальної єпархії Нью-Йорка.

Щойно закінчився сорокап’ятихвилинний концерт, і люди почали розходитися, коли почулися постріли. Як зазначає Reuters, на виступі церковного хору були присутні близько 200 осіб.

Щорічний різдвяний концерт собору був перенесений на вулицю через заходи безпеки, пов’язані з пандемією Сovid-19.

Комісар Дермот Ши сказав, що коли почалася стрілянина, на сходах перед собором перебувало всього близько 15 осіб. Чоловік вистрілив і крикнув: «Убий мене», «Стріляй в мене». Поліція наказала чоловікові кілька разів кинути зброю, перш ніж вистрілити в нього.