Європейський інвестиційний банк фінансує вітроелектростанцію в Польщі

Європейський інвестиційний банк заявив, що погодився виділити 258 млн.злотих (близько 60 млн. євро) на будівництво та експлуатацію середньої морської вітрової електростанції.

Вона складатиметься з 29 турбін загальною встановленою потужністю 94 МВт. Вітроелектростанція буде розташована на Балтійському узбережжі Польщі.

Кредитна угода укладена з Pomerania Wind Farm, польською дочірньою компанією Ignitis Renewables, яка є частиною Литовської енергетичної компанії Ignitis Group, оголосив ЄІБ на своєму веб-сайті.

Віце-президент ЄІБ, колишній міністр фінансів Польщі, сказала: “У Польщі існує великий потенціал для виробництва відновлюваної енергії, і цей проект є ще одним прикладом того, як вітряні електростанції можуть внести вклад в енергетичний баланс країни і в сталий розвиток”.

Паоло Гентілоні, єврокомісар з економіки, сказав: “Завдяки підтримці ЄС близько 75 000 Польських домогосподарств отримують вигоду від чистої енергії. Це реальний приклад того, що європейська Зелена угода означає конкретно для польських громадян. Кожна інвестиція-це ще один крок ближче до нашої мети зробити кліматичну нейтральність Європейського Союзу до 2050 року”.

Європейський інвестиційний банк є фінансовою установою Європейського Союзу, який надає довгострокові кредити країнам-членам блоку.

Державна литовська компанія Ignitis Group є однією з найбільших енергетичних компаній в Балтійському регіоні.