Страйк у Франції отримав друге дихання

Несподівано для багатьох експертів і політичних оглядачів сам президент Франції Емманюель Макрон спровокував новий виток масових демонстрацій, які проходять по всій країні проти підвищення пенсійного віку.

У новорічному зверненні французький президент, зокрема заявив, що пенсійна реформа, не дивлячись на активні протести французів, буде продовжена і доведена до логічного завершення.

На заяву відразу відреагували голови профспілок. Вони закликали громадян приєднуватися до страйку, виходити на демонстрації, щоб продемонструвати свою незгоду з політикою уряду і президента Макрона.

Після Різдва кількість мітингувальників значно зменшилася. Однак заява Макрона стала імпульсом для продовження страйку. Протести французів проти пенсійної реформи, швидше за все, стануть найбільш тривалими в новітній історії Франції. Взимку 1986-87 років страйк тривав 28 днів без перерви на різдвяні канікули.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на паризькому вокзалі «Gare de Lyon» відбулися сутички між протестувальниками проти пенсійної реформи і поліцією.

Між Францією та Швейцарією запущено метро довжиною 230 кілометрів з 45 станціями. Вартість проекту склала 1,5 мільярда євро.