Польська компанія-перевізник PKS Nova скасувала половину маршрутів через брак водіїв

З грудня автобуси від компанії PKS Nova значно скоротили маршрути у багатьох містах поблизу Білостоку. Керівництво транспортної компанії вирішило призупинити перевезення пасажирів. Причиною цього стала відсутність водіїв, отже, і відсутність можливості надання транспортних послуг для населення.

«Причиною призупинення більшої частини маршрутів, стала відсутність водіїв, які мали б виконувати перевезення. У випадку покращення кадрової ситуації в групі водіїв, компанія PKS Nova розгляне питання про відновлення зазначених маршрутів», – пояснюють в секретаріаті компанії-перевізника PKS Nova.

Ситуація з нехваткою водіїв є досить напруженою, не тільки в Білостоцькому воєводстві, але і в цілій Польщі. Водіїв немає, тому що заробітки для них не задовільні. Водії, які працюють у компанії PKS Nova, заробляють менше ніж 2000 злотих. У цій ситуації важко уявити, що багато людей готові працювати за такі гроші. Тим більше, що робота водія є відповідальною і вимагає присутності на роботі у неділю та державні свята.

Важливо в цій ситуації, що протягом довгого часу не було великою таємницею, що фірма PKS Nova має проблеми з підбором нових водіїв. Деякі працівники вийшли на пенсію, інші знайшли більш привабливі умови роботи у приватних перевізників, які працюють на території міста Білостока. Тим не менше, офіційно не повідомлялося про нестачу кадрів і не було вжито жодних заходів для уникнення нинішньої ситуації, яка розчарувала навколишніх жителів Білостоку.

Джерело: www.eurabota.ua

12.12.2018