Національний стадіон Франції став центром вакцинації

“Французький національний стадіон перетворився на великий центр вакцинації проти COVID-19”, – повідомляє AFP. Щотижня на стадіоні «Стад де Франс» в північному передмісті Парижа Сен-Дені планується вводити 10 000 доз вакцини.

Саме на цьому стадіоні проходив фінал чемпіонату світу з футболу 1998 року у Франції, який приніс господарям перший історичний титул. А сьогодні – це місце, де багато зроблять щеплення в надії подолати пандемію.

На ще одній базі французького футболу, Велодромі Олімпік Марсель, вже створено аналогічний центр вакцинації. Мета полягає в тому, щоб прискорити кампанію імунізації в країні, щоб стримати поширення нового коронавиіруса.

Центр в Сен-Дені забезпечений дозами вакцин американських компаній Moderna і Pfizer/BioNTech. Він буде працювати з 9 ранку до 8 вечора шість днів в тиждень.

Половина доз зарезервована для жителів північного передмістя Парижа. В районі для бідних з населенням близько 1,6 мільйона чоловік був найвищий рівень смертності під час першої хвилі коронавіруса у Франції, а зараз тут найбільша кількість інфікованих на душу населення.