В результаті вибухів бомб в Кабулі загинули не менше 10 мирних жителів

За словами представників служби безпеки, щонайменше 10 мирних жителів загинули в результаті двох вибухів в західній частині афганської столиці Кабула.

“Ще 12 людей постраждали в результаті вибуху двох фургонів”, – повідомив представник поліції Кабула.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за теракти.

Як «Талібан», так і екстремісти «Ісламської держави» регулярно здійснюють напади в Афганістані, який переживає період великої невизначеності, включаючи виведення міжнародних військ з країни.

Президент США Джо Байден оголосив, що війська США будуть виведені до 11 вересня 2021 року поклавши край військової операції, розпочатій майже 20 років тому після терористичних атак на Нью-Йорк і Вашингтон.

НАТО погодилося наслідувати їхньому прикладу і вивести війська, розміщені країнами-членами.

Близько 10 000 військовослужбовців НАТО з навчальної місії Resolute Support, в тому числі 2 500 американських військовослужбовців і близько 1100 військовослужбовців з Німеччини, двох найбільших контингентів, повинні покинути Афганістан.

Центральне командування США на цьому тижні підрахувало, що США вже завершили від 30 до 44 відсотків процесу виведення військ.

З моменту офіційного початку виведення військ 1 травня таліби активізували напади на столиці провінцій, райони, бази і контрольно-пропускні пункти. Десятки тисяч афганців були евакуйовані за останні тижні.