США не приймуть нав’язувані паспорти вакцинації

“Білий дім відхилив введення обов’язкових федеральних паспортів для вакцинації від COVID-19, заявивши, що конфіденційність і права громадян повинні бути захищені”, – повідомляє BBC.

Схеми впровадження таких документів рекламуються в усьому світі, як спосіб забезпечення безпечного пересування людей в боротьбі з пандемією. Але критики в Сполучених Штатах кажуть, що такі документи можуть бути дискримінаційними.

Сполучені Штати заявили, що не підтримують і не підтримуватимуть «систему, яка вимагає від американців мати при собі документ про те, що вони були вакциновані».

Виступаючи перед журналістами, офіційний представник Білого дому Джен Дженніфер Псакі заявила, що не буде ніякої «федеральної бази даних про вакцинацію» або «федерального законодавства, що вимагає від кожного отримати документ, що підтверджує вакцинацію».

«Уряд не підтримує зараз і не буде підтримувати систему, яка вимагає, щоб американці носили такі документи. Наші інтереси дуже прості: конфіденційність і права американців », – сказала вона.

За даними Університету Джонса Хопкінса, з початку пандемії в країні зареєстровано більше 500 000 смертей, пов’язаних з вірусом, і майже 31 мільйон інфікованих, що є найвищим показником у світі.