Директор МВФ Крістін Лагард заявила про необхідність поліпшити інтеграцію молоді на ринку праці

«Якщо ми не будемо діяти, покоління ніколи не зможе відновитися», – попереджає Крістін Лагард в блозі, присвяченому нерівності та бідності в різних поколіннях в Європі.

direktor-mvf-kristin-lagard

«Краща інтеграція молоді на ринок праці також потребує покращення та адаптації їх навичок», додає вона. Розрив у доходах між поколіннями в Європі заглибився в шкоду молоді і без будь-якої адекватної політики «ціле покоління ніколи не зможе відновитися», – в дослідженні Міжнародного валютного фонду, оприлюдненого в середу 24 січня.

З 2007 року середня нерівність доходів в Союзі залишається в цілому стабільною, але, уважно вивчивши дані в МВФ виявили, що ця очевидна стабільність обумовлена двома протилежними тенденціями: доходи 18-24 літніх застопорилися, коли 65-річні і старші збільшилися на 10%, завдяки доброму збереженню їх пенсій.

«Створення здорової економіки для молоді створює міцну основу для всіх», – говорить Лагард. «І скорочення нерівності між поколіннями йде рука об руку з стійким зростанням і відновленням довіри до суспільства».

Глава МВФ наводить приклад Німеччини, де програми навчання мають довгу історію успішної інтеграції молоді на ринок праці.

Іншим хорошим прикладом, за її словами, є Португалія, яка звільняє першу роботу молодих людей від соціальних податків терміном на три роки. «Навіть якщо безробіття серед молоді залишається високою, ця міра йде в правильному напрямку», – підсумовує вона.

Джерело 7sur7.be
24.01.2018