Готелі Стамбула приймають бездомних

Hurriyet Daily News повідомляє, що “готелі в Стамбулі приймають бездомних в рамках ініціативи місцевої влади”.

Губернатор Стамбула в співробітництві з главами районів і громадськими організаціями міста в 2019 році виступив з ініціативою під назвою «Не дозволяйте нікому бомжувати. Давайте їх приймемо». Цього року кампанія триває в 39 районах на тлі пандемії COVID-19.

В історичному районі Фатіх в європейській частині Стамбула сім готелів надали притулок 123 бездомним, а в районі Юскудар на азіатському узбережжі два готелі розмістили 25 бездомних.

«Ми намагаємося допомогти всім, хто цього потребує місця для проживання»,- сказав Каан Пекер, глава місцевої влади в Фатіха.

Пекер також зазначив, що бездомні будуть залишатися в готелях до тих пір, поки на вулиці не покращиться погода.

«Ми задовольняємо всі потреби бездомних в їжі, одязі і т. д.», – сказав Пекер, додавши, що перед розміщенням вони пройшли ПЛР-тести на коронавірус.

Мурат Сефа Демірюрек, керуючий муніципалітетом Ускюдар, сказав, що в попередні роки бездомних розміщували в таких приміщеннях, як спортивні зали, але в розпал пандемії істотно збільшився ризик зараження.

«З цієї причини ми розміщуємо їх в окремих кімнатах в готелях. Їжа подається в номери. Ми також надаємо медичну допомогу»,- сказав він.