Французькі рибалки перекривають Ла-Манш та порт Кале

Французькі рибалки перекривають Ла-Манш і порт Кале “Французькі рибалки планують заблокувати тунель під Ла-Маншем і порт Кале завтра на знак протесту проти Великобританії, яка не видала їм більше ліцензій на лов риби після Brexit”, – повідомляє Reuters.

Члени Асоціації рибалок заявили сьогодні на онлайн-прес-конференції, що велика кількість транспортних засобів буде використана для перекриття тунелю під Ла-Маншем, який використовується для перевезення вантажів залізницею між Великою Британією та Францією.

Лондон і Париж розходяться в думках щодо кількості ліцензій, які Британія надала французьким судам, щоб вони могли ловити рибу в британських водах після того, як Великобританія залишила Європейський Союз.

Франція – та її рибалки – кажуть, що потрібно було виділити набагато більше ліцензій, і що терпіння закінчується. Британія, зі свого боку, заявляє, що слідує угодам після Брекситу.

«Це наша демонстрація якості та здатності професійних рибалок мобілізуватися у відповідь на провокаційне, зневажливе та принизливе ставлення до них з боку Великобританії», – сказав Джерард Роміті, голова Національного комітету морського рибальства.

Раніше французькі рибалки брали справу у свої руки. У квітні вони заблокували вантажівки, які перевозили рибу з британських вод до переробних центрів у Франції.

У травні британський флот направив два патрульні катери, коли французькі катери заблокували порт Сент-Хелієр на Джерсі.

«Ми розчаровані погрозами протестної активності», – сказав представник прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, додавши: «Очевидно, що французи мають гарантувати, що не буде жодних незаконних дій і що торгівля не постраждає, але продовжуємо уважно стежити за ситуацією.

Франція та Великобританія також розкритикували один одного за загибель 27 мігрантів, які вчора втопилися після спроби перетнути Ла-Манш на надувному човні.