Росія охоронятиме свої морські кордони за допомогою дронів-камікадзе

Росія розробляє технологію захисту морських кордонів від суден-порушників за допомогою загороджувальної системи. Про це Держагентству “Новини” повідомило джерело в оборонно-промисловому комплексі.

«Система включатиме розвідувальні дрони, а також кілька типів загороджувальних боєприпасів. Планується, що дрони-камікадзе стрілятимуть по цылы, як з берегових, так і з морських пускових установок», – сказало джерело.

За його словами, деякі елементи системи, у тому числі комплекси для запуску загороджувальних боєприпасів із малих кораблів, уже пройшли попередні випробування.

Однією з головних переваг системи була низька вартість використання та експлуатації, оскільки загороджувальні боєприпаси набагато дешевші, ніж протикорабельні ракети.

«Водночас широке використання дронів-камікадзе навіть проти кораблів класу фрегат чи есмінець дозволить списати корабель як бойову одиницю, пошкодивши його системи спостереження, управління та озброєння», – додав він.

За словами джерела, запровадження такої системи різко зменшить бажання «іноземних партнерів» порушувати морські кордони Росії.

Носіями ударних дронів-камікадзе зможуть виступати катери та інші малорозмірні судна.

Такі дрони можуть тривалий час літати у передбачуваному районі цілі у режимі пошуку. При виявленні мети такий дрон вражає її, як керовану ракету класу «повітря-земля».