Трамп відправляється в поїздки в США, Білорусь, Еритрею, Киргизстан, М’янму, Нігерію, Судан і Танзанію

Адміністрація США на чолі з президентом Дональдом Трампом планує включити ще сім країн в свій суперечливий список заборон на поїздки, повідомляє Reuters.

Це Білорусь, Еритрея, Киргизстан, М’янма, Нігерія, Судан і Танзанія.

Деякі країни отримають заборони лише на деякі візові категорії, уточнюють американські ЗМІ та доповнюють, що чорний список країн, громадянам яких заборонено подорожувати в США, не є остаточним і підлягає змінам.

Раніше Трамп заявив в інтерв’ю Wall Street Journal, що розглядає можливість додавання країн в список заборон на поїздки в США, але відмовився вказати, яких саме.

Цей крок може привести до розриву у відносинах між США та зацікавленими країнами.

Наприклад, Нігерія, яка є найбільш економічною та густонаселеною країною в Африці, є партнером США в боротьбі з тероризмом і має велику діаспору, яка живе в США.

Високопоставлений представник адміністрації Трампа заявив, що країни, які не дотримуються вимоги безпеки, в тому числі щодо біометрії, обміну інформацією і контртерористичних заходів, піддаються ризику введення імміграційних обмежень США.

У даний час в список заборон США входять громадяни Ірану, Лівії, Північної Кореї, Сомалі, Сирії та Ємену, а також деякі венесуельські посадовці та їхні родичі не мають можливості отримувати широкий спектр імміграційних і неімміграційних віз до Сполучених Штатів.

Раніше Чад був в списку заборон, але був вилучений у квітні 2018 року.

Громадяни країн можуть подати заявку на виключення з заборони, але такі винятки зустрічаються вкрай рідко.