Тайфун Каммурі пройшов через Філіппіни. Щонайменше 10 людей загинули

На сьогоднішній день 10 людей загинули на Філіппінах в результаті удару на цей архіпелаг тайфуну Каммурі, повідомило в середу місцеве агентство з ліквідації наслідків стихійних лих. Вітер слабшає, і тайфун скоро покине острова.

Тайфун Каммурі прибув на Філіппіни в понеділок ввечері за місцевим часом. Раніше тисячі жителів цієї острівної країни були евакуйовані, а сотні рейсів скасовані. Стихія також порушила графік проведення в декількох містах Південно-Східної Азії ігор, які почалися в суботу і продовжаться до 11 грудня.
П’ятеро людей загинули в центральній області Бікол на головному острові Лусон, троє з них потонули. Ще п’ятеро людей загинули в регіоні на південь від столиці Маніли.
Близько 345 000 чоловік все ще знаходяться в евакуаційних центрах, чекаючи схвалення влади на повернення додому.

«Тайфун залишив після себе нормальні в таких ситуаціях руйнування, такі як повалені дерева, зірвані дахи будинків, пошкоджені лінії електропередач», – сказав Марк Тімбал з філіппінського агентства по стихійним лихам.
Стихія слабшає і рухається в бік Південно-Китайського моря. Очікується, що Філіппіни вона покине в середу ввечері. В даний час вітер дме в середньому зі швидкістю 100 км / год, а пориви сягають 125 км / год