Німецькі промисловці не хочуть затягування Brexit

У той час, коли політики Європейського союзу думають над тим, як би надати Великобританії ще одну відстрочку, щоб відтягнути на півроку її вихід зі складу блоку, найбільші німецькі промисловці категорично проти такого розвитку подій. Вони хочуть визначеності, якою би жорсткою і гіркою вона не була.

Голова Федерації німецької промисловості Йоахим Ланг застерігає керівництво Євросоюзу і керівників країн, які входять до співдружності, що надання Британії в останній момент повторної відстрочки виходу з ЄС матиме непередбачувані наслідки для економік країн блоку.

На думку Йоахіма Ланга, жорсткий Brexit, звичайно, є «абсолютно гіршим сценарієм» для європейських і німецьких компаній. Однак, якщо знову буде надана відстрочка, то в деякому сенсі це буде варіант ще гірший, оскільки невизначеність буде зростати, що для економіки Німеччини і ЄС дуже погано.

На думку представника німецьких промисловців, відстрочка повинна надаватися тільки з «чіткою дорожньою картою», яку підтримає парламент Великобританії, в іншому випадку вона не має сенсу.

Також Ланг підкреслив, що вихід Британії з ЄС ставить під загрозу робочі місця близько півмільйона німецьких фахівців різної кваліфікації, які безпосередньо пов’язані економічними контактами з Великобританією. Якщо угода між Великобританією і Євросоюзом не буде підписана, а буде реалізований сценарій жорсткого Brexit, то ці працівники можуть дуже сильно постраждати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у великому інтерв’ю, опублікованому тиждень тому у виданні «Mail on Sunday», Борис Джонсон висловив упевненість в тому, що протягом місяця зуміє знайти компроміс з керівництвом ЄС відносно Brexit.

Британські компанії масово перебираються на територію Європейського союзу через реальну загрозу жорсткого Brexit.