Кремль проігнорував рішення ЄП про присудження премії Сахарова Навальному

“Кремль заявив, що не поважає рішення Європейського парламенту про присудження найвищої премії ЄС в області прав людини російському опозиційному політику Олексію Навальному”, – повідомляє AFP.

«Ми поважаємо цей орган, але ніхто не може змусити нас поважати такі рішення», – заявив журналістам прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, звертаючись до Європарламенту.

Вчора Європейський парламент вручив Премію імені Сахарова за свободу думки найвідомішому опонентові президента Володимира Путіна всередині країни.

За словами Пєскова, це рішення «значно знецінює значення» таких слів, як свобода думки.

45-річний опозиційний політик вижив в минулому році після отруєння за допомогою отрути “Новачок”, в якому він звинувачує Кремль.

Після повернення в Росію в січні з Німеччини, де він проходив лікування, він був заарештований і засуджений за старим звинуваченням в розкраданні. Зараз він відбуває два з половиною роки позбавлення волі в підмосковній колонії.

Отримання премії Сахарова за підтримки основних політичних груп в Європейському парламенті ще більше погіршить відносини між Європейським союзом і Росією, які загострилися після анексії Криму в України в 2014 році.

Нагадаємо, що Навальний також був номінований на присудження Нобелівської премії миру цього року.