Заблокований Трамп бореться з тиранією за допомогою власної соціальної мережі

Колишній президент США Дональд Трамп запустить власну соціальну мережу під назвою Truth Social. Мета Трампа полягає в тому, що з її допомогою він буде боротися з тиранією великих соціальних мереж.

У січні цього року його заблокували Twitter, Facebook і Youtube, які звинуватили його в підбурюванні своїх прихильників до насильства перед штурмом Капітолію.

«Я створив Truth Social і групу засобів масової інформації та технологій Трампа (TMTG), щоб протистояти тиранії технологічних гігантів», – йдеться в заяві колишнього президента.

«Великі компанії Кремнієвої долини в односторонньому порядку використовували свою владу, щоб заглушити голоси дисидентів в Америці», – додав Трамп.

Його платформа буде запущена в першому кварталі 2022 року.

До того, як його заблокували основні соціальні мережі, республіканець з 89 мільйонами передплатників оголошував про важливі президентські рішення в основному в Twitter. Трамп був менш активний в Facebook з 35 мільйонами передплатників і 24 мільйонами в Instagram.

Колишній президент США Дональд Трамп попросив федерального суддю в штаті Флорида змусити соціальну мережу Twitter відновити його аккаунт. У своєму позові Трамп стверджує, що соціальна мережа була «змушена» видалити його профіль на вимогу членів Конгресу.