Удар по кліматичним переговорам: Путін не поїде в Глазго на COP26

“Росія покладає надії на важливу міжнародну угоду зі зміни клімату незважаючи на те, що Кремль оголосив, що президент Володимир Путін не прилетить до Шотландії на зустріч, яка розпочнеться в кінці цього місяця”, – повідомляє Reuters.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков сказав, що він братиме участь віддалено, але відсутність глави держави, четвертого за величиною в світі забруднювача парникових газів, – це ще одна невдача Конференції, на якій майже напевно не будуть присутні президент Китаю Сі Цзіньпін і прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді.

Великобританія, яка приймає у себе 26-ю Конференцію ООН зі зміни клімату, або COP26, в Глазго з 31 жовтня по 12 листопада, шукає підтримки у великих держав для більш радикального плану по боротьбі з глобальним потеплінням.

Раніше Кремль заявляв, що Путін не буде особисто присутній на саміті G20 в Римі в цьому місяці через побоювання з приводу пандемії COVID-19.

«На жаль, він також не полетить в Глазго», – сказав Пєсков журналістам, додавши, що поїдуть інші російські офіційні особи.

«Нам потрібно подивитися, в якому форматі (для Путіна) можна буде виступити по відеоконференції, в який момент», – сказав Пєсков, додавши: «Питання, які будуть обговорюватися в Глазго в даний час, є одним з пріоритетів нашої зовнішньої політики”.

Росія нагрівається в 2,8 рази швидше, ніж в середньому в світі, через танення вічної мерзлоти в Сибіру, ​​яка покриває 65% суші Росії, виділяючи значну кількість парникових газів.

Минулого тижня Путін запевнив, що Росія буде прагнути до досягнення вуглецево-нейтрального балансу не пізніше 2060 року. Він сказав, що водень, аміак і природний газ, ймовірно, будуть грати більш значну роль в структурі енергоспоживання в найближчі роки, і що Росія готова до діалогу про те, як боротися зі зміною клімату.