Всесвітній банк спрогнозував збільшення міграції

За даними Організації Об’єднаних Націй, 3,4 відсотка жителів з усіх країн створюють більше 9 відсотків світового валового продукту.

Експерти ООН стверджують, що головна причина зростаючої міграції – відсутність економічних можливостей у власній країні. З огляду на те, що середній рівень доходу в країнах з високим рівнем доходу в десятки разів вище, ніж в країнах з низьким рівнем, природно, що люди з бідних країн стають трудовими мігрантами.

Крім того, згідно з недавньою доповіддю Всесвітнього банку, зміна клімату посилить цю тенденцію. Близько 140 мільйонів людей будуть мігрувати в інші країни саме з цієї причини.

Також в доповіді наголошується, що буде збільшуватись зворотна міграція, оскільки значній частині трудових мігрантів відмовляють в доступі до ринку праці або тимчасові трудові угоди розриваються роботодавцями.

Мігранти, які залишаються в приймаючих країнах, вносять істотний внесок в економіку. За оцінками експертів, у світі 266 мільйонів мігрантів, що становить всього близько 3,4 відсотка населення планети, при цьому вони створюють більше 9 відсотків світового ВВП.

Міграція також приносить великі вигоди країнам, громадяни яких виїжджають. Звичайно, більшу частину грошей мігранти витрачають у приймаючих країнах, підвищуючи споживання. Крім цього, вони висилають частину зароблених грошей, щоб підтримати свої сім’ї на батьківщині.

Згідно зі статистичними даними, грошові перекази в країни з низьким і середнім рівнем доходу збільшилися на 11 відсотків, досягнувши 528 мільярдів доларів. Виходить, що трудові мігранти є для своєї країни головними інвесторами.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом минулого року в Україні через системи переказу нашими співгромадянами було переведено 2,3 мільярда доларів.

За підсумками 2018 року українські трудові мігранти переказали своїм родинам 11 мільярдів доларів.