Тривожні новини про новий штам коронавіруса, виявлений в Великобританії

“Експерти в галузі охорони здоров’я США вважають, що хвороба, викликана новим штамом коронавіруса, виявленим в Великобританії, ймовірно, буде стійкою до вакцин, і до неї слід ставитися дуже серйозно”, – сказав доктор Ентоні Фаучи.

У бесіді з CNN Фаучи підтримав рішення влади США зажадати негативних тестів на COVID-19, перш ніж допустити британців, які прибули до Сполучених Штатів, але відмовився коментувати, чи потрібно було це зробити раніше. Він сказав, що новий штам «вимагає дуже ретельного спостереження» і розглядається американськими експертами.

“На думку британських експертів, поширювані на даний час вакцини, ймовірно, зможуть впоратися з новим штамом коронавіруса, але американські експерти в області охорони здоров’я також проведуть свої власні дослідження”, – підкреслив Фаучи. За його словами, США знаходяться в критичній фазі пандемії.

“За даними Університету Джона Хопкінса, число випадків захворювання в США перевищує 19 мільйонів, всього через шість днів після досягнення 18 мільйонів інфікованих. Число інфікованих збільшилася більш, ніж удвічі менше, ніж за два місяці”,- відзначає AP.

Число загиблих від COVID-19 в США на даний час перевищує 332 000 чоловік, що складає більше 1 людини на 1000 американців. Загальна чисельність населення країни становить 331 млн. осіб.