Румуни повертаються з Італії, пройдуть 14-денний карантин через коронавируса

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що сьогодні румуни, які поверталися з італійських регіонів Венето та Ломбардія, де були зареєстровані випадки коронавируса, будуть поміщені в карантин на 14 днів, повідомляє сайт Ziare.

Міністерство заявило, що «Румунія можливо більшою мірою схильна до ризику появи нового коронавируса на своїй території через динаміки поїздок румунських громадян по наземним і повітряним маршрутами між двома країнами».

Mediafax зазначає, що до сих пір італійські влада не повідомляла про випадки зараження румунських громадян коронавірусів, повідомляє BTA.

Міністерство охорони здоров`я відзначає, що буде посилено контроль і запобігання поширенню вірусу COVID-19 у всіх точках сухопутної, морської, річкової та повітряної кордонів країни. У повідомленні говориться, що міністерство надасть необхідний медичний персонал на прикордонних контрольно-пропускних пунктах.

Захворюваність новим коронавірусів в італійському регіоні Ломбардія сьогодні зросла до 89 людина, і в районі Венето було підтверджено 25 случаев. В Італії 11 поселень знаходяться на карантині.