Українці в Польщі активно відкривають свій бізнес

У Польщі, де число українських трудових мігрантів в останні роки тільки збільшується, намітилася нова тенденція. Все більше українців, які вже роками працюють в Польщі, стають підприємцями.

Згідно з оновленими статистичними даними Управління соціального страхування Польщі (ZUS – Zaklad Ubiezpieczen Spolecznych), сьогодні в країні мають власний бізнес понад 19 тисяч іноземців, при цьому 4800 бізнесменів – українці, тобто 25 відсотків від загального числа підприємців-іммігрантів. В Опольському воєводстві частка українців, які відкрили свій бізнес становить 45 відсотків від загального числа підприємців, які приїхали до Польщі з-за кордону.

Українці в переважній більшості мають бізнес в сфері послуг, виробництва і будівництва. Такій великій підприємницькій активності наших співгромадян сприяє те, що польське законодавство, яке регулює бізнес і податкове адміністрування, стабільне. Польські банки видають кредити під невеликі відсотки для всіх бажаючих іноземців, які хочуть відкрити свій бізнес. Також великим плюсом для українців є більш проста адаптація до культури і мови, ніж в інших країнах Європейського союзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними уряду Польщі, на сьогоднішній день в країні працює понад 900 тисяч українців.

Польська авіакомпанія LOT влітку 2020 року виконуватиме регулярні рейси з Івано-Франківська до Варшави.