Лідер італійських антиваксів помер від COVID-19

Один із лідерів італійських антиприщепників Луїджі Марілі помер у віці 64 років у лікарні Перуджі. Причиною його смерті став коронавірус. Новину про його смерть поширили у соціальних мережах члени громадянського руху «Звільнимо Італію», очолюваного Марілі.

Corriere della Sera особливо зазначає, що у перших повідомленнях не вказувалося причина смерті вождя. Лише пізніше один із близьких друзів Марілі, підприємець Маріно Речіуті, написав у соціальних мережах, що смерть настала через коронавірус, як стверджують світові агенції з посиланням на розслідування італійських ЗМІ.

«Мій друг, якого я знав 15 років, і якого можна було б врятувати, якби він не дотримувався вашої ідеології, а прислухався до порад рідних та друзів, помер. Його смерть лежить на вашому совісті», — написав він, хоча згодом його коментар було видалено адміністраторами.

Сам рух «Звільнимо Італію» різко відреагував і закликав ЗМІ, які висвітлювали інцидент, «припинити мародерство» Марілі. Їхня заява також загрожує юридичними наслідками.