Кожен п’ятий росіянин планує кинути роботу до виходу на пенсію

“Кожен п’ятий росіянин (19%) планує припинити роботу до досягнення пенсійного віку”, – повідомляє РБК з посиланням на опитування 2261 працівника.

При цьому трохи менше половини опитаних – 42% – кажуть, що будуть працювати, поки дозволяє стан здоров’я. Майже третина – 30% – будуть працювати до пенсійного віку. 6% респондентів планують опрацювати до 70-75 років.

Крім того, більше половини – 56% – не відкладають на старість. Серед тих, хто робить заощадження, 17% мають ощадний рахунок або депозит, 14% інвестують в цінні папери, 13% в нерухомість, 10% використовують приватні пенсійні фонди, 9% зберігають валюту і 1% використовують страхування життя.

Найчастіше пенсійні накопичення турбують високопоставлених менеджерів, керівників будівельної галузі та юристів. Найменше про це думають представники робітничих професій – тільки 32% з них відкладають гроші на старість.

Для кожного четвертого респондента (26%) вихід на пенсію пов’язаний з різким скороченням доходів і, відповідно, витрат. Трохи менше респондентів (20%) планують жити на доходи від пасивних вкладень і багато подорожувати, 17% – жити на гроші від оренди нерухомості, 3% – на аліменти.