Уряд Японії полегшить процес працевлаштування для іноземців

Закон, який буде полегшувати працевлаштування громадян інших країн, буде прийнятий через кілька місяців, про це повідомили в японському уряді.

Правительство Японии фото

По мірі наближення до 2020 року, коли в Японії повинні пройти літні Олімпійські ігри, в багатьох галузях економіки, в тому числі, пов’язаних з підготовкою спортивної та супутньої їй інфраструктури, почали посилюватися негативні процеси гострої нестачі кваліфікованих працівників.

Така ситуація призвела до того, що в уряді Японії вже заявили про кардинальний перегляд основних положень обмежувальної імміграційної політики, яка до цього часу була спрямована тільки на те, щоб дозволяти в’їзд некваліфікованим іноземним робітникам.

Японія – країна, яка і на сучасному етапі розвитку намагається дуже обережно пускати в суспільство людей, які приїхали з інших країн, оскільки широко поширене побоювання, що приплив іноземців порушить громадський порядок, посилить конкуренцію на ринку праці і може підірвати традиційні цінності.

Але економічна і демографічна складна ситуація внесла корективи, уряд планує давати дозвіл на роботу фахівцям з інших країн терміном на п’ять років. Пріоритетними секторами економіки, де будуть залучати іноземців: сільське господарство, будівництво, готельний бізнес, суднобудування, догляд за людьми похилого віку.

Також розглядається можливість, щоб після певного випробувального терміну дати можливість приїжджим залишатися в країні на невизначений період часу з можливістю переїзду в Японію всією родиною.

Джерело: www.eurabota.ua