Близько 30 слонів проходять тестування на COVID-19 після смерті зараженого азіатського лева

“Влада Індії перевірили 28 слонів на COVID-19 в лісовому заповіднику на півдні Індії після повідомлення про смерть азіатського лева, зараженого вірусом”, – повідомляє Deutsche Welle. Вважається, що це перша відома смерть тварини в Індії від коронавіруса. “Дев’ятирічна левиця в зоопарку в Ченнаї, штат Таміл Наду, померла на початку червня”, – повідомляють місцеві ЗМІ.

“В цілому дев’ять левів дали позитивний результат на вірус, в тому числі двоє знаходяться в критичному стані”, – повідомляє New Indian Express в Ченнаї.

«Після того, як у левів у зоопарку Вандалур був отриманий позитивний результат на COVID-19, нас попросили перевірити слонів в заповіднику в якості запобіжного заходу», – сказав рейнджер із заповідника Мудумалай на півдні Таміл Наду.

Зразки з носа і прямої кишки були взяті у 28 слонів, включаючи двох дитинчат, і відправлені до Індійського інституту ветеринарних досліджень в Уттар-Прадеш. Очікується, що результати з’являться через тиждень.

«У тварин не було ніяких симптомів, це був всього лише запобіжний захід», – сказав рейнджер. Він додав, що «не було ніяких труднощів з самим взяттям зразків, так як всі вони – дресировані слони».