Мобільний додаток допомагає пасажирам аеропорту Гельсінкі

Для подолання проблем з перекладом на потрібний для авіапасажирів мову, у гельсінському аеропорту запустили сервіс миттєвих переказів.

Мандрівники, у яких знання англійської або іншого потрібного їм в дорозі мови недостатньо, перебувають у стані постійного стресу. Щоб допомогти пасажирам подолати труднощі в спілкуванні незнайомою мовою, в міжнародному аеропорту Гельсінкі Вантаа використовують мобільний сервіс миттєвих переказів, який називається Tulka.

Мобильное приложение Tulka

Його застосовують в пунктах обслуговування клієнтів і в торгових точках терміналу.

У управляючої аеропортом фінської столиці компанії Finavia відзначають, що працівники транспортного підприємства знають по кілька мов, але бувають ситуації, коли без допомоги мобільного додатка не обійтися.

Якщо працівник бачить, що спілкування утруднене, то за допомогою програми підключається до професійного перекладача. Завдяки якісній відеозв’язку, пасажир не тільки чує, але й бачить того, з ким розмовляє.

Співробітник аеропорту Сатенік Геворкян розповідає, що «французи зазвичай хочуть дізнатися інформацію про товарах і їх якості, а туристи з Азії запитують про все, що стосується аеропорту, наприклад, де вони можуть знайти воду або де розташований потрібний їм магазин».

На сьогоднішній день сервіс Tulka дозволяє підключиться до перекладачам чотирнадцяти мов, серед них: російська, японська, арабська, перська, китайська.

Джерело: www.eurabota.ua