Глибока переробка пластикової тари створить багато нових робочих місць

Пластикові упаковки легкі, зручні у використанні, але у кожної медалі є інший бік, можна сказати, що проблема використаних пластикових упаковок і пляшок набула глобальних масштабів. Грім грянув сильно, та так, що в Європейському Союзі розробили програму, яка ставить за мету в найближчі роки переробляти дві третини такої продукції.

переработка пластиковой продукцииВ даний час скрізь є сортувальні баки, куди збирають відходи в залежності від матеріалу, з якого вони зроблені, цим вже нікого не здивуєш. Тепер настав час для рішучих дій: практично запустити виробництво пластику з вторинної сировини, мова йде про те, щоб якомога більше виробів з пластику було перероблено, а в ідеалі це число повинне досягти 90%, але поки що в найближчі п’ять років поставлено завдання, щоб 65% всієї пластикової упаковки і не тільки, в Європейському Союзі було зроблено із зібраного і переробленого вторинної сировини.

Ця велика і амбітна програма дасть можливість, крім усього іншого, працевлаштуватися більш ніж 150 000 чоловік по всій Європі. Таким чином, об’єднуються разом дві ідеї: екологічна та соціальна. Збереження навколишнього середовища, більш якісна життя плюс можливість працювати і заробляти, забезпечуючи гідний рівень свого життя. Перспективи для українців, які хочуть працювати в одній з країн ЄС тут очевидні.