Турецька артилерія вразила цілі на півночі Сирії

Вчора артилерія турецької армії відкрила вогонь по чотирьох селах у північній сирійській провінції Хасеке. За даними SANA, обстріляли села Абу-Расайн, Тель-Вард, Рубейят і Ель-Асадія. В результаті загинули дві жінки та один літній чоловік, постраждали не менше 10 людей, зокрема діти.

За даними агентства, разом з турецькими військами села зазнали обстрілу сирійських озброєних опозиційних угруповань, які підтримували Анкара. Вони вели інтенсивний мінометний вогонь із районів Абу-Ашба та Анік-ель-Хава.

Матеріальних збитків завдано обстріляним будинкам мирних жителів. Жителі вважали за краще залишити села і перебратися до безпечніших районів.

Раніше агентство SANA повідомило, що бойовики протурецьких угруповань «Султан Мурад» та «Фіркат Хамза» атакували село Метелла поблизу прикордонного міста Рас-ель-Айн з метою насильницького захоплення будинків місцевих жителів. За його словами, незважаючи на те, що екстремісти загрожували зброєю, жителі Мехтала перегородили ним шлях і запобігли захопленню будинків та споруд.