Стало відомо, скільки українців виїхали в ЄС від безвиза

Не віриться, але з дня старту реалізації безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом пройшло вже півроку! За цей час безвизом скористалися 355 тисяч власників українських паспортів. Зазначимо, що за аналогічний період минулого року за кордон виїхало на 10% менше українців.Украинские пограничники заявили, что около 227 тысяч граждан въезжали в ЕС на собственных автомобилях

Українські прикордонники заявили, що близько 227 тисяч громадян в’їжджали в ЄС на власних автомобілях або за допомогою залізниці. Ще 128 тисяч наших співгромадян відлетіли в ЄС на авіатранспорті. Всього лише кілька тисяч українців скористалися морськими судами і попливли на них в Європу.

Найчастіше українці їздили в Польщу і Румунію, 90 і 60 тисяч осіб, відповідно. Протягом перших півроку дії безвиза українським прикордонникам довелося не солодко, так як в середньому за місяць їм доводилося оформляти до 80 тисяч чоловік. Нагадаємо, що сайт www.eurabota.ua пропонує десятки тисяч вакансій з різних країн Європи. Особливу увагу радимо звернути на нашу сторінку «Робота в Словаччині».