Понад 300 людей загинули в ході збройних зіткнень в Ефіопії

Щонайменше 300 людей було вбито за останні 24 години в районі Гарба-Ісса на північному сході Ефіопії в районі Сіті (Шиніл) в Сомалі в результаті зіткнень між спецназом і місцевими жителями.

Згідно з інформацією, опублікованою на новинному порталі «Somali Guardian», в районі міста другий день поспіль не вщухають протести місцевого населення, що супроводжуються перекриттям автомобільних і залізних доріг.

За даними Reuters, уряд Сомалі звинуватив владу сусіднього штату Афар в масових вбивствах мирних жителів в районі міста. “Озброєні бойовики влаштували різанину в районі Гарба Ісса”, – заявив офіційний представник уряду Сомалі Алі Бедель. Ополченці з Атара увійшли в місто три дні тому, і в даний час там ведуться запеклі бої між силами Сомалі і Афар.

Місто розташоване на кордоні двох держав. В останні два десятиліття в цій частині Ефіопії регулярно виникають сутички між муніципалітетами, які оскаржують свої права на землю, пасовища та доступ до водних ресурсів.

Ситуація в районі міста загострилася, коли в нього увійшли спецпідрозділи Афару, щоб уповільнити просування повстанських формувань Народного фронту звільнення Тігрея до важливого транспортного коридору Аддіс-Абеба-Джібуті.