Без соціальних інновацій ринки праці будуть відчувати велике напруження

За останнє десятиліття ринки праці перетерпіли значні зміни, і все вказує на те, що в майбутньому процес лише прискориться.

социальные инновации
Щоб відповісти на ці зрушення і зробити ринки праці придатними для реалій життя, потрібен повний перегляд соціальної структури. Тільки створюючи відкриті, стимулюючі, і стійкі ринки праці, можна стимулювати зростання і конкурентоспроможність, необхідні для процвітання економіки.

Європа вже зайняла лідируючі позиції у багатьох з цих областей завдяки Європейській системі соціальних прав, яка була одноголосно схвалена Радою зайнятості ЄС наприкінці минулого року і проголошена усіма трьома інститутами ЄС. Добре функціонуючі ринки праці потребують політики, яка відповідає потребам бізнесу і промисловості, а також підтримує права та захист працівників.

Для компаній важливі соціальні інновації. Це дозволяє їм залишатися гнучкими і успішними, впевненими в тому, що вони можуть залучати і утримувати працівників з відповідними навичками. Для робітників це означає доступ до житла і кредитами, а також пенсії та допомоги по хвороби протягом усього їхнього життя. Про це пише Денис Пеннел, керуючий директор Всесвітньої конфедерації зайнятості в Європі.

Джерело euractiv.com
18.01.2018