Ціна на газ для населення знову знизиться

У березні ціна газу для потреб населення буде знижена до 4,3 гривень за метр кубічний.

Таким чином, якщо порівнювати лютневу ціну на газ, яка становила 5 гривень за кубометр, то зниження ціни істотне – 14 відсотків.

«У платіжці за газ ви побачите ціну 4,3 гривень/кубометр. Це зниження на 14 відсотків в порівнянні з лютим і найнижча ціна з 2016 року», – повідомила прес-служба «Нафтогазу».

На тлі напружених і трагічних новин, які останніми тижнями просто заполонили всі засоби масової інформації, новина від «Нафтогазу» одна з небагатьох позитивних.

На сьогодні ціна на газ для побутових споживачів розраховується за спеціальною формулою, яка визначається урядом. Крім того, зростаюча конкуренція на українському оптовому ринку газу сприяє тому, що ціна знижується вже кілька місяців поспіль.

Значне падіння ціни на сиру нафту також вплине на ціну на газ. Так, що в найближчі місяці ціна на газ для населення буде і далі знижуватися.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в рейтингу самих дорогих міст світу Worldwide Cost of Living 2020 журналу The Economist Київ перескочив відразу через 22 позиції і посів 86-е місце.

Митна служба України заявляє, що кордони закриті для пасажирських перевезень. Вантажні автомобілі з товарами між країнами їздять без обмежень.