МВФ і Світовий банк прогнозують падіння світової економіки

На думку експертів провідних міжнародних фінансових організацій – Міжнародного валютного фонду та Світового банку – економічна ситуація в світі в наступному, 2020 році, не вселяє оптимізм. Все йде до того, що зростання і далі буде сповільнюватися.

Новий директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва під час свого першого публічного виступу дала оцінку стану справ у світовій економіці. Перспективи на наступний рік аж ніяк не райдужні.

Зокрема Георгієва зазначила, що, «якщо врахувати непрямі збитки від торгової війни, то в 2020 році світова економіка може «недорахуватися»700 мільярдів доларів – 0,9 % світового ВВП».

Вже зараз видно, що за підсумками 2019 року зростання світового ВВП може стати найменшим за останні 10 років.

Солідарний з директором-розпорядником МВФ і президент Світового банку Девід Маллас. На його думку, проблеми, пов’язані з виходом Великобританії з Євросоюзу, торгова війна між США і Китаєм і економічний спад в Європі не дають приводу для оптимізму.

Під час свого виступу в Університеті Макгілла в Монреалі (Канада) він зазначив, що «Всесвітній банк прогнозував, ріст світової економіки в 2019 році на 2,6 відсотка, що стане найповільнішим зростанням за останні три роки. Але зараз ми очікуємо, що він може бути значно слабшим…»

Девід Маллас вважає, що цю ситуацію країни повинні використовувати, проводячи «чіткі структурні реформи», щоб швидше вийти з рецесії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що економіка Німеччини в другому кварталі цього року впала на 0,1 відсотка.

Якщо не буде підписано угоду між Великобританією і ЄС, мільйони працівників на підприємствах автопрому Євросоюзу можуть втратити свої робочі місця.