Туреччина планує політ на Місяць в 2023 році

“Анкара планує відправити зонд на Місяць в 2023 році, в ознаменування 100-річчя заснування Турецької Республіки”, – повідомляє Deutsche Welle.

«Пізніше турецькі громадяни також будуть відправлені на Місяць», – цитує слова президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана телеканал ARD. Він запевнив, що жінка теж зможе відправитися в космос.

Польоти на Місяць заплановані, як частина десятирічної космічної програми, яка є надмірно амбітною і надзвичайно дорогою.

У план входять супутники, власна навігаційна мережа, ракети і навіть космодром, а також відправка людей з навколоземної орбіти.

“У своєму амбітному плані Ердоган хоче поставити Туреччину в один ряд з «космічними державами», такими, як США, Росія, Китай, Європейський Союз та Індія”,- повідомляє газета Welt.

За словами Крістіана Бракель, який очолює офіс Фонду Генріха Бьолля в Стамбулі, Ердоган використовує космічні плани, щоб відвернути своїх співвітчизників від проблем Туреччини. Бракель сказав Die Welt, що люди особливо стурбовані високим рівнем безробіття і стрімкої інфляцією.