Безробіття в країнах ЄС опустилося на новий рівень

Економіка Європейського союзу настільки розігналася, що незважаючи на те, що останнім часом аналітики почали говорити про уповільнення зростання, число вакансій тільки збільшується.

Згідно з даними європейського статистичного агентства Євростат, рівень безробіття в країнах єврозони склав 7,4 відсотка, а в усьому Євросоюзі він знизився до рекордних 6,2 відсотка. Це мінімальні показники, починаючи з 2008 року, коли вибухнула світова фінансова та економічна криза.

Найнижчі показники безробіття зафіксовані в Чехії – 2 відсотки і в Німеччині – 3,1 відсотка. У межах 4 відсотків знаходиться безробіття в Польщі, Румунії, Нідерландах. У два рази вищі показники у Франції та Італії – близько 8 відсотків.

Традиційно високий рівень безробіття зафіксований в Греції – 17 відсотків. Проте в цій країні спостерігається найбільше зменшення кількості безробітних – більше двох відсотків.

Згідно з новими даними статистики, в Європейському союзі на сьогоднішній день налічується 15,4 мільйона людей, що шукають роботу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що згідно з даними Держстату, рівень безробіття в Україні в другому кварталі 2019 року склав 8 відсотків.

За підсумками другого кварталу 2019 року, економіка Німеччини впала на 0,1 відсотка.