Сербія завтра закриває свої кордони

Президент Сербії Олександр Вучич оголосив, що завтра, о 08:00, всі прикордонні контрольно-пропускні пункти в країні будуть закриті, і пропускати будуть тільки вантажівки.

«Держава повинна діяти швидше, серйозніше і рішучіше», – підкреслив він.

Лікарні заповнюються, і очікується, що в найближчі дні експерти оцінять, наскільки швидко коронавірус буде поширюватися в Сербії, повідомляє щоденна газета Danas.

До теперішнього часу дві людини були звільнені після стаціонарного лікування, отримавши негативні тезультати тесту на коронавірус. Очікується, що ще три вийдуть завтра, якщо їх результати також виявляться негативними.

З огляду на досвід інших країн, можна очікувати збільшення числа пацієнтів в країні. Це вимагає суворого дотримання екстрених заходів. Президент підкреслив, що громадяни будуть слідувати інструкціям.

Вучич категорично заперечував нестачу палива в Сербії і попередив, що за це хтось потрапить до в’язниці.

Слід нагадати, що сьогодні Сербія припинила прохід всіх іноземних громадян, за винятком МДП, на прикордонному контрольно-пропускному пункті Калотина і прикордонному пункті Врашка-Молот. Було оголошено, що всі сухопутні, повітряні та річкові кордони Сербії будуть закриті для всіх пасажирів і автомобілів.