Запущена імміграційна пілотна програма в канадській провінції Нова Шотландія

Гостра нестача фахівців середньої кваліфікації змусила владу Нової Шотландії оголосити про запуск нової імміграційної пілотної програми, а також внести зміни до вже працюючих імміграційних програм.

Тепер фахівці середньої кваліфікації мають реальну можливість переїхати на постійне місце проживання до канадської провінції Нова Шотландія, влада якої запустила спеціальну пілотну програму під назвою «Occupations in Demand».

В першу чергу будуть розглянуті заявки від таких фахівців: помічник медсестри, санітар, помічники по обслуговуванню пацієнтів, а також водії вантажівок.

Дія імміграційного пілоту розрахована на три роки. Перелік професій може змінюватися. Все залежить від ситуації на ринку праці Нової Шотландії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в цьому році тимчасові працівники в Канаді стали дуже затребувані. Канадські роботодавці в порівнянні з минулим роком збільшили число пропонованих вакансій на 25 відсотків.

Уряд Чехії ухвалив рішення про збільшення квоти на прийом українських робітників у два рази. Тепер вона становить 40 тисяч на рік.