Борис Джонсон пропонує нову систему обмеження коронавіруса

“Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон представить нову трирівневу систему попереджувальних заходів по коронавірусу”,- повідомляє AFP.

Як і уряду по всій Європі, консервативний кабінет Джонсона прагне балансувати між спробами скоротити кількість нових інфекцій і побоюваннями з приводу економіки і розчаруванням виборців.

Нова система попередження, яка класифікує всі райони, як такі, що «середній», «високий» або «дуже високий» ризик зараження, є спробою забезпечити прозорість і одноманітність обмежень, що вводяться для боротьби з поширенням хвороби.

BBC оголосила, що Ліверпуль буде єдиним містом, чиї заклади доведеться закрити – всупереч бажанням місцевої влади.

«Це критичний момент, і абсолютно важливо, щоб всі керувалися чіткими принципами, які ми встановили для себе, щоб допомогти контролювати вірус»,- сказав представник Даунінг-стріт.

Міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак оголосив в п’ятницю, що він буде виплачувати до двох третин щомісячної заробітної плати персоналу компаній, які змушені закритися в зимові місяці при найвищому рівні ізоляції в рамках нової системи.

Мери, що представляють кілька північних англійських міст, в тому числі Манчестер і Ліверпуль, заявили, що нової підтримки було недостатньо для тих, хто отримує мінімальну заробітну плату, наприклад, кухонних робітників і самозайнятих, як водіїв таксі і охоронців.

У Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії є свої власні делеговані уряди і окремі системи охорони здоров’я. Паби в центральній Шотландії були закриті трохи більше ніж на два тижні, щоб спробувати зменшити передачу вірусу.

“Джонсон повинен представити систему в парламенті сьогодні вдень, і законодавці будуть викликані для голосування щодо вжиття заходів пізніше на цьому тижні”, – повідомило джерело в офісі прем’єр-міністра.

Число загиблих від коронавіруса в Великобританії перевищило 42 000. Сьогодні влада оголосила, що за останні 24 години інфіковано 12872 чоловік у Великобританії.