У Данії всерйоз стурбовані нестачею IT-фахівців

Бізнес-журналіст Микола Стейнсгаард у своїй статті в одному з датських інтернет-видань, яке спеціалізується з питань економіки і бізнесу зазначає, що в країні зростає нестача IT-фахівців, їх відсутність шкодить бізнесу та суспільству в цілому. Цією ситуацією можуть скористатися наші співгромадяни, які мають відповідну кваліфікацію в цій області.

IT-специалистыВиходячи з перспектив, таке стан справ в області інформаційних технологій в Данії буде тривати ще довгі роки, оскільки підготовка нових кадрів повинна починатися зі школи, а для цього повинно пройти мінімум років десять-п’ятнадцять. Для цього потрібно зробити практично революцію в освіті, яке у всьому світі є однією з найбільш консервативних систем.

Недолік IT-фахівців сильно вдарить по розвитку економіки, промисловість буде страждати від симптомів перегріву, і це безпосередньо вплине на впровадження інновацій. Цю проблему ілюструють показники статистики з Міністерства Бізнесу: у 2017 році кожна друга данська компанія мала проблеми із залученням IT-фахівців, а п’ять років тому – кожна третя.