Грецьким роботодавцям загрожують великі штрафи за незаконний найм працівників

Серйозні санкції загрожують роботодавцям в Греції, які наймають працівників без трудових договорів. Влада також закликає іноземців, які приїхали в країну на сезонну роботу, в тому числі багатьох українців, захистити свої права договором.

Криза змусила багатьох безробітних греків влаштовуватися на будь-яку роботу без страховки. Працедавці використовують дешеву робочу силу без трудового договору, повідомляє BNR.
Щоб покласти край цій негативній практиці і захистити права всіх, хто працює, уряд в Греції застосовує заходи в двох напрямках.  Розширені перевірки трудових договорів для всіх співробітників. Штраф за кожного працівника, найнятого без контракту, тепер становить 10 500 євро. Також передбачається анулювання ліцензії власника.

Метод найму без контракту дуже часто застосовується до іноземців, які працюють сезонно, в основному влітку. Серед них є багато українців, які погоджуються працювати без контракту і не можуть отримати компенсацію, навіть якщо вони мають на неї право.

Міністерство праці Греції збільшило штраф для недобросовісних роботодавців в спробі приборкати негативну практику експлуатації працівників і захистити їх права, повідомив уряд.