«Відмовтеся від Кракова – заради Гданська» – запекла битва за комп’ютерних програмістів на польському ринку праці

Приватна ІТ-компанія, що базується в Гданську, організувала запеклу рекламну кампанію, завдяки якій вона має намір переманити комп’ютерних програмістів з Кракова. Менеджери цієї реклами мають намір переконати програмістів, що в Гданську не тільки сприятливі умови праці і фінанси, але і повітря свіже в Гданьське, ніж у Кракові.

Контент жорстоко простий. Рекламний плакат розділений по вертикалі на дві рівні частини. Ліва сторона – в темних кольорах, з ландшафтом, характерним для екологічної катастрофи, позначена словом «Краків». Права сторона з яскравим сонячним видом на морський річний берег – називається «Гданськ». Посередині зображений чоловік, який також розділений на дві частини. Той, у якого напис Гданськ представляє його в розслаблюючій позиції, явно задоволеною життям. У «Краківської» частини зображений чоловік у протигазі і щільною захисною куртці з капюшоном на голові. Знизу єдина напис: «Програміст, змініть своє середовище!»

рекламный плакат в Гданьске

Таке повідомлення тепер можна побачити в багатьох частинах Кракова. Гданська компанія Dynatrace, яка замовила цю рекламну кампанію, орендувала 30 вуличних рекламних носіїв. Акція «Програміст, змініть своє середовище!» почалася 15 лютого, як очікується, триватиме до кінця березня.

– Вже в перші дні після рекламної компанії, до нас звернулися перші потенційні співробітники з Кракова, які були зацікавлені в нашій пропозиції, – говорить Каміль Казимерчак, спеціаліст по іміджу бренду роботодавця в Dynatrace. – Ми готові найняти велику кількість програмістів, які відповідають нашим вимогам. Чому наш вибір впав на Краків? Тому що, це процвітаючий ІТ-центр, там багато хороших професіоналів. І не можна приховувати, що біля Кракова серйозні проблеми зі смогом. Ми не раді цьому, але це факти. Люди все більше усвідомлюють, що в Кракові важко дихати. У Гданську хороший повітря, який є одним з важливих активів для програмістів, але це не єдина пам’ятка.

Компанія Dynatrace, яка є замовником цієї реклами, пропонує дуже хороший заробіток: від 12 000 до 30 000 брутто PLN щомісяця, залежно від професіоналізму і виконуваної функції. Крім того, 5000 брутто PLN керівництво компанії платить для покриття витрат за перевиконання роботи.

Джерело: gdansk.pl