Ринок праці майбутнього буде формуватися з допомогою роботів

З недавнього часу в засобах масової інформації активно обговорюються перспективи повсюдного впровадження у виробництво роботизованої техніки. У зв’язку з цим висловлюється думка, що це призведе до масового звільнення працівників практично у всіх секторах економіки. Не все так страшно, як здається на перший погляд, в цьому впевнений Сайі Шахнази, старший менеджер з розвитку бізнесу компанії IBM в Данії.

робот на рынке труда будущегоНедавнє опитування дослідницького інституту Epinion показує, що тільки 13% датчан, побоюються стати безробітними через технологічного розвитку, це на 5% менше, ніж в 2016 році. Найбільший у світі дослідний інститут технологій Gartner оголосив про свої прогнози на 2020 рік, підкресливши, що штучний інтелект створює значно більше нових робочих місць, що усуває. І вони створюються головним чином через когнітивний збільшення, тобто поєднання людського і штучного інтелекту, де ці два доповнюють один одного.

Один із секторів, де технологія змінює досвід роботи з клієнтами і значно збільшує зростання – роздрібна торгівля. Результати тестів в данській роздрібної мережі показали, що кількість відвідувань клієнтів зросла наполовину за рік. Робот створив розважальний взаємодія і покупці хочуть залишатися довше в магазині.