Робота за кордоном для жінок: вивчаємо ТОП-10 найпопулярніших професій

Українські жінки – справжній приклад працездатності, надійності та готовності до труднощів. Здавна українки справлялися відразу з двома професіями – матері і дружини, а також господині. Поколіннями українських жінок працюють нарівні з чоловіками і містять не тільки себе, але і свої сім’ї.

Ці якості в українок дуже цінують іноземні роботодавці, які мріють роздобути у працівниці українок – красивих, здорових, розумних і кмітливих. Тому знайти роботу за кордоном може будь-яка жінка незалежно від свого досвіду і кваліфікації. На нашому сайті щодня можна знайти сотні вакансій для українок всіх віків. Однак, на сучасному ринку праці все ж таки можна виділити ряд професій, на яких українок беруть найчастіше. Якщо раніше ми знайомили з найпопулярнішими професіями за кордоном для чоловіків, то цій статті ми розкриємо список найпопулярніших професій для жінок і розкриємо особливості роботи.

1.Персонал по догляду

ishhu-nyanyu

Найчастіше українок беруть на роботу в сфері аи pair персоналу – нянь, домробітниць і доглядальниць. Без перебільшення, десятки тисяч українок щороку виїжджають на роботу, пов’язану з доглядом або веденням домашнього господарства. Наші жінки прекрасно себе зарекомендували завдяки терпінню, працьовитості і кваліфікації.

Українки теж не відмовляються від пропозицій роботодавців, які готові їм платити хороші гроші за те, що на батьківщині вони роблять безкоштовно. Крім перспективи заробітку, на цій роботі також можна подивитися світ і серйозно підтягнути знання іноземних мов.

Є в цій професії і мінуси: часто доводиться працювати нелегально, а умови – у всіх різні. Так, за одну і ту ж роботу готові платити кардинально різну зарплату, з-за чого українки часто змушені грати в справжню лотерею.

Вік кандидаток на роботу в цій сфері, як правило, коливається від 21 до 45 років. Все залежить від уподобань роботодавця: хтось шукає молодих кандидаток, хтось- більш досвідчених.

Зарплати в цій професії теж коливаються: все залежить від країни, досвіду та роботодавця. Українкам можуть платити, як і 400 доларів в місяць, так і 2000. Як правило, найбільше платять няням з додатковими навичками: знанням мови, наявністю водійських прав і т. д.

2.Швачки

shveya1

Українські швачки також славляться закордоном з-за своєї кваліфікації і працездатності. До того ж, зарплата швачки в Європі в кілька разів вище, ніж в Україні, із-за чого багато фахівців охоче виїжджають на заробітки.

Так, для роботи швачкою потрібні досвідчені знання в технології швейного виробництва тканин, також не зашкодить досвід роботи. Природно потрібно вміти працювати на різному швейному обладнанні і вміти шити в ручну.

Знання мови потрібно не скрізь, проте він не завадить. Відзначимо, що чіткого режиму роботи також немає: можна шити позмінно, у групі або ж виконувати індивідуальні замовлення отелье.

Заробити в цій професії можна від 300 до 1200 доларів. Тут все залежить від країни і вироблення.

3.Beauty-фахівці

00000008852-filename-00001-tape

Індустрія краси зростає з року в рік і професійні кадри з України прибувають до Європи з року в рік. В ЄС цінують наших майстрів-парихмахеров фахівців з макіяжу і манікюру, які славляться своїми вміннями перетворити в «лебедя» навіть бридкого «каченяти».

Якщо ви хоча б мінімально знаєте англійську мову, то для вас будуть відкриті двері багатьох салонів Європи.

У цю категорію також слід віднести адміністраторів салонів краси і масажистів. Ці професії наші співвітчизниці освоїли чудово і прекрасно працюють в закладах по всій Європі і Близькому Сходу.

Заробітки тут різні і залежать від країни, робочих годин, заклади і кваліфікації. Платять українкам від 400 до 2000 доларів на місяць.

4.Сезонні роботи

 1374753476

Сезонні роботи за кордоном щорічно залучають на роботу десятки тисяч українок з різних куточків країни. Робота на зборі врожаю складна, але дозволяє заробити за короткий час багато грошей, які в Україні не отримаєш через кілька років.

Кваліфікації і знання мови тут не потрібно, але роботі вкрай важка фізично, так що тут знадобиться міцне здоров’я і витримка. Крім того, часто доводиться працювати нелегально, що несе додаткові ризики.

Зарплата на зборі врожаю теж різниться і починається від 500 доларів у Польщі і до 1200 в Швеції.

5.Лікарі і медперсонал

медсестра

Як ми вже писали, український медперсонал украй затребуваний у Східній Європі, оскільки місцеві фахівці виїхали на заробітки на Захід, а порожні місця в лікарнях – не кому заповнювати.

Тут на допомогу приходять українки, які за ту ж роботу в Чехії або Польщі можуть отримати в рази більше, ніж в Україні. Так, при мінімальному знанні мови, який можна отримати на курсах, українські лікарі і медсестри сміливо можуть розраховувати на зарплату від 700 до 3000 доларів.

6.Фінанси, бухгалтерія

 yak-spisuvati-osnovni-zasobi

Легко можна знайти за кордоном роботу наших фахівців в області фінансів і бухгалтерії. До того ж наша система освіти давно готує великих професіоналів, які при мінімальному знанні мови сміливо можуть претендувати на хороші посади.

Так, для зайняття вакансії фінансиста або бухгалтера за кордоном потрібен досвід роботи від 5 років, знання англійської мови та кваліфікація. Якщо у вас є все з вищеперерахованого, то ви сміливо можете претендувати на зарплату від 1000 до 10 000 в місяць.

7.Сфера обслуговування і розваг

 1432206046_01

Українки масово працюють за кордоном і в сфері розваг та обслуговування: танцюють, співають, працюють хостес, офіціантками, аніматорами та адміністраторами. Особливо багато вакансій на ці позиції в літній період, коли мільйони туристів, що виїжджають на відпочинок з усіх куточків Європи і світу.

Зарплата тут часто залежить від виробітку, заклади і чайові, сума яких в місяць сміливо може доходити до 1000 доларів.

8.Моделі

Без названия

Краса українок давно відома на весь світ, ніж наші співвітчизниці прекрасно користуються, Тисячі українських моделей регулярно працюють за кордоном не тільки на подіумах, але і знімаються в рекламі і для каталогів.

Доходи у професії моделі не стабільні і залежать від разових гонорарів. Заробити тут можна, як і 100 доларів за зйомку, так і більше 10 000 тисяч. Все залежить від дівчини і компанії, для якої вона працює.

9.Дизайнери

tecnichesky-desiner

Не дивлячись на стереотипи, українські дизайнери одні з кращих в Європі. Це стосується і дизайнерів комп’ютерної та 3D-графіки. Якщо у вас є досвід роботи та портфоліо, то ви можете легко знайти прибуткове місце в будь-якій країні світу.

Зарплата тут залежить від позиції, досвіду і кваліфікації: від 1000 доларів до 10 000 доларів.

10.Викладач

p4577

Наші фахівці-філологи запросто можуть знайти роботу викладача в будь-якій країні світу. Наприклад, знання російської, української та англійської мов дозволить запросто знайти роботу в США або Канаді. Якщо у вас педагогічну освіту, то це в рази підвищує шанси на працевлаштування.

Крім місця в навчальному закладі запросто можна працювати репетитором і заробляти від 600 до 2 000 доларів в місяць.